10.04.2024 ob 21:56
Deli članek
Policisti so bili danes in bodo tudi v prihodnjih dneh pogosteje prisotni v okolici šol

Ljubljana (MOREL)- Policisti so v teh dneh pogosteje prisotni v okolici šol in tudi danes so izvajali aktivnosti za zagotavljanje varnosti. S temi aktivnostmi bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh. Policisti sodelujejo z vodstvi vzgojno izobraževalnih zavodov, prav tako tudi pri različnih preventivnih aktivnostih.

Včeraj in danes so prejeli nekaj prijav o domnevnih grožnjah. Vse primere so nemudoma preverili in za nekatere od njih ugotovili, da ne gre za kazniva dejanja ali prekrške, druge primere pa še preverjajo in izvajajo ustrezne operativne ukrepe. Do sedaj pa v nobenem obravnavanem primeru niso potrdili namere, ki je izhajala iz objave na enem izmed spletnih medijev o potencialnem varnostnem dogodku pri nas, za katero policijski postopek še poteka.

Glede na izkušnje iz tujine in tudi pri nas se ob izpostavljanju tovrstnih primerov lahko pojavijo pogovori, objave ali klici o podobnih grožnjah. Policija vse tovrstne primere obravnava z vso resnostjo. To je sporočil Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete. (konec)