07.11.2022 ob 08:39
Deli članek
Policisti tokrat v nedeljo imeli presenetljivo malo dela

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 976 klicev. Med 396 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 54 kaznivih dejanj.

V 53 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v petih nesrečah so bili udeleženci lažje, v  dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 25 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Ljubljana in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 vlomov, 16 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, po tri nasilja v družini in grožnje, po dve povzročitvi telesnih poškodb in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 177 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 97 na območju PU Koper, 66 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (46), Rusije (27) in Burundija (24). To so sporočili iz policije. (konec)