08.06.2023 ob 09:08
Deli članek
Policisti ustavili tudi pijano voznico

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1465 klicev. Med 626 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 110 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 21 z lahko in eno s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznico osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Ljubljana. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 46 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali dva kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 40 tatvin, 13 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri povzročitve telesnih poškodb, dve grožnji, en rop in eno kaznivo dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja trem osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 143 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 128 na območju PU Novo mesto, devet na območju PU Celje in šest na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (45), Pakistana (22) in Rusije (22). To so sporočili iz policije. (konec)