05.07.2024 ob 22:12
Deli članek
Požar so uspešno obvladalli

Ljubljana (MOREL)- V Regijskem centru za ravnanje z odpadki Ljubljana je včeraj, ob 13.28 zagorelo v hali za kosovne odpadke. Posredovalo je 76 gasilcev in 26 vozil. Poleg Gasilske brigade Ljubljana je bilo aktiviranih še 6 prostovoljnih društev (PGD Brdo, PGD Vič, GD Ljubljana mesto, PGD Bizovik, PGD Podutik Glince in PGD Trnovo), ki so do 16.39 požar uspeli pogasiti. Na kraju je bila prisotna tudi enota ELME, ki je v okolici pregledala onesnaženost zraka s trdimi delci, vendar večjih odstopanj za prebivalstvo ni zaznala.

Zaradi samovžiga je zagorelo približno 400 m3 kosovnih odpadkov, nihče ni bil poškodovan. Zbirni center Barje so za čas intervencije preventivno začasno zaprli predvsem zaradi dima v bližini. Tako zbirni center kot RCERO Ljubljana nemoteno obratujeta naprej.Zahvala gre vsem ekipam, ki so priskočile na pomoč na terenu.

Želeli bi poudariti, da je tudi iz vidika požarne varnosti izjemno pomembno, da med kosovne odpadke ne odlagamo stvari, ki mednje ne sodijo. To so predvsem baterije, barve, laki, motorno olje ipd., ki povzročijo hitro širjenje požara. To je sporočila Vanja Fabjan iz VOKA. (konec)