16.12.2022 ob 09:04
Deli članek
Prometne nesreče minile brez najhujših posledic

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1487 klicev. Med 578 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 131 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 prometnih nesreč z lahko in eno z hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli štiri vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana, Kraj in Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 39 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali tri kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 38 tatvin, 20 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve ponarejanji denarja in dve nasilji v družini.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja eni osebi na območju Policijske uprave Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 152 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 86 na območju PU Koper in 66 na območju PU Novo mesto.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (40), Iraka (21) in Pakistana (20). To so sporočili iz policije. (konec)