08.09.2022 ob 07:57
Deli članek
Prometne nesreče zahtevale eno žrtev

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1497 klicev. Med 587 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 75 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 102 prometni nesreči s premoženjsko škodo, 13 prometnih nesreč z lahko in pet z hudo telesno poškodbo ter eno prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli šest vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto in Murska Sobota.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 56 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali  kršitelja na območju Policijske uprave Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 33 tatvin, 12 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, štiri nasilja v družini, dve grožnji ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja denarja in povzročitve telesnih poškodb.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja dvema osebama na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 121 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 66 na območju PU Novo mesto, 39 na območju PU Koper, 12 na območju PU Maribor in štiri na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (35), Burundija (22) in Bangladeša (19). To so sporočili iz policije. (konec)