22.05.2023 ob 09:11
Deli članek
Sedem voznikov ostalo brez vozil

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.307 klicev. Med 544 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 61 kaznivih dejanj.

V 87 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 24 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  tri pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Muska Sobota in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 tatvin, 17 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, dve grožnji, ena ponarejanje listin, en rop, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 97 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 68 na območju PU Novo mesto, 28 na območju PU Koper ter eno na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (27), Pakistana (23) in Maroka (17). (konec)