30.05.2024 ob 08:37
Deli članek
Smrt je imela včeraj pojedino na avtocesti

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.676 klicev. Med 647 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 162 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivih dejanj.

V 139 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje in v treh huje telesno poškodovani. V prometni nesreči na avtocesti pri Logatcu je življenje izgubila ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 41 tatvin, 26 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, pet groženj, štiri nasilja v družini, po tri ponarejanja listin in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po eno drzno tatvino, ponarejanje denarja ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 130 oseb, 120 na območju PU Novo mesto, sedem na območju PU Celje in tri na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Sirije (35), Turčije (35) in Afganistana (20). To so sporočili iz policije. (konec)