08.01.2023 ob 11:02
Deli članek
Sobota brez hujših prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1242 klicev. Med 493 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 91 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 86 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in pet prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Kraj in Murska Sobota.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali pet kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 36 tatvin, 19 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, tri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb ter po eno  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja listin in nasilja v družini.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja eni osebi na območju Policijske uprave Ljubljana.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 105 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 61 na območju PU Novo mesto in 44 na območju PU Koper.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (21), Afganistana (17) in Burundija (13).To so sporočili iz policije. (konec)