30.11.2022 ob 09:04
Deli članek
Štiri razgrajače ohladili v policijskih prostorih

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.266 klicev. Med 530 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 144 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 132 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje in v eni nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, devet pa v zasebnih prostorih.  Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 45 tatvin, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, triponarejanja listin, dve nasilji v družini ter po en rop,  drzno tatvino,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami,  ponarejanje denarja ter  grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 173 oseb, 98 na območju PU Koper, 67 na območju PU Novo mesto, sede, na območju PU Murska Sobota in eno na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 80 državljanov Afganistana, 48 Rusije in 9 Burundija. To so sporočili iz policije. (konec)