04.12.2023 ob 08:05
Deli članek
Tatovi in vlomici v nedeljo manj aktivni

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.079 klicev. Med 425 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 89 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 44 kaznivih dejanj.

V 78 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje in v  dveh nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so dvema voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili po 14 vlomov in tatvin, devet poškodovanj tuje stvari, tri povzročitve telesnih poškodb, dve grožnji ter po eno nasilje v družini in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 133 oseb, 119 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper in dve na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci so obravnavali največ državljanov Sirije (33), Maroka (32) in Afganistana (31). To so sporočili iz policije. (konec)