22.05.2024 ob 08:55
Deli članek
Torek v znamenju smrtne prometne nesreče

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.596 klicev. Med 594 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 131 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 117 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lahko, v eni nesreči hudo telesno poškodovani, v prometni nesreči na območju PU Ljubljana pa je ena oseba izgubila življenje.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, šest groženj, po štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanja denarja, po tri povzročitve telesnih poškodb in  drzne tatvine ter dve nasilji v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 100 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 93 na območju PU Novo mesto, šest na območju PU Maribor in enana območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ, 22 državljanov Afganistana, 17 Sirije in 13 Indije. To so sporočili iz policije. (konec)