31.10.2022 ob 08:41
Deli članek
Tudi nedelja minila brez smrtnih prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)-V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.247 klicev. Med 472 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 87 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

V 74 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja na območju PU Ljubljana, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam na območju PU Ljubljana, PU Celje, PU Nova Gorica, PU Novo mesto in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, pet nasilij v družini, štiri grožnje, ter  po dve povzročitvi telesnih poškodb in preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 230 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 166 na območju PU Koper, 59 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (116), Afganistana (43), Indije (33). To so sporočili iz policije. (konec)