28.12.2022 ob 10:30
Deli članek
Tudi Rusi bežijo ilegalno čez meje

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.340 klicev. Med 538 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 94 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru, ter 93 kaznivih dejanj.

V 85 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so sedmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 vlomov, 30 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, tri grožnje, po dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo in dve nasilji v družini ter  po eno ponarejanje listin,  drzno tatvino, ter  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 196 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 132 na območju PU Novo mesto, 63 na območju PU Koper in ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (56), Afganistana (41) in Indije (37). To so sporočili iz policije. (konec)