23.01.2023 ob 08:47
Deli članek
V nedeljo imeli policisti manj dela, kot običajno

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 916 klicev. Med 342 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 62 prometnih nesreč, 26 kršitev javnega reda in miru ter 37 kaznivih dejanj.

V 54 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje in v  eni huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 21 intervencij na javnem kraju, pet pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 14 tatvin, devez vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, po dve povzročitvi telesnih poškodb in nasilji v družini ter po eno ponarejanje denarja in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 47 oseb, 22 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper, dve na območju PU Ljubljana ter po ena na območjih PU Celje in Kranj.  Med obravnavanimi tujci je največ državljanov Iraka (12), Rusije (9) in Maroka (8). To so sporočili iz policije. (konec)