01.02.2023 ob 07:53
Deli članek
V porastu je družinsko nasilje

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.391 klicev. Med 547 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 136 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru, ter 81 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  eninesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so dvema voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so šestim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 37 tatvin, 18 vlomov, osem nasilij v družini, sedem poškodovanj tuje stvari,  štiri grožnje, dva ropa, dve ponarejanji denarja ter po eno povzročitev telesne poškodbe, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 71 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 56 na območju PU Novo mesto in 15 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (15), Nepala (9) in Indije (7). To so sporočili iz policije. (konec)