30.09.2022 ob 09:28
Deli članek
V zadnjih 24  urah obravnavali 170 prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.477 klicev. Med 548 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 170 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 148 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 30 tatvin, 20 vlomov, šest poškodovanj tuje stvari, tri povzročitve telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve nasilji v družini ter po eno ponarejanje denarja in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 70 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 54 na območju PU Koper, osem na območju PU Novo mesto, pet na območju PU Maribor, dve na območju PU Murska Sobota, eno na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (44), Sirije (8), Irana (6). To so sporočili iz policije. (konec)