27.07.2022 ob 06:45
Deli članek
Včeraj se je na slovenskih cestah umiralo

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.374 klicev. Med 527 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 100 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah huje telesno poškodovani, v dveh prometnih nesrečah pa sta dve osebi umrli. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika na območju PU Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje na območju PU Ljubljana in PU Celje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 18 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje ter po eno povzročitev telesne poškodbe, rop, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 57 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 na območju PU Koper, 22 na območju PU Novo mesto in osem na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (17), Afganistana (11), Irana (11). To so sporočili iz policije. (konec)