30.10.2022 ob 11:00
Deli članek
Veliko kršitev javnega reda in miru

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.522 klicev. Med 636 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 93 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v štirih nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali pet voznikov.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 66 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 38 tatvin, 14 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesne poškodbe, štiri nasilja v družini, dva ropa, dve grožnji,  eno drzno tatvino ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 174 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 144 na območju PU Koper, 20 na območju PU Novo mesto, osem na območju PU Celje, dve na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (49), Kube (49), Burundija (32). To so sporočili iz policije. (konec)