18.11.2022 ob 09:24
Deli članek
Veliko število kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1409 klicev. Med 579 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 89 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 prometnih nesreč z lahko in dve z hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli devet vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 38 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali dva kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 49 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, šest groženj, pet povzročitev telesnih poškodb, tri ponarejanja denarja, dve nasilji v družini in eno ponarejanje listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja trem osebam na območju Policijskih uprav Celje, Kraj in Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 182 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 127 na območju PU Koper in 55 na območju PU Novo mesto.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (55), Afganistana (39) in Rusije (34). To so sporočili iz policije. (konec)