29.08.2022 ob 07:55
Deli članek
Za Azijce in Afričane je Evropa še vedno obljubljena dežela

Rezilne žice na meji naj ne bi bilo več

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.257 klicev. Med 472 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 70 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 60 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v sedmih so bili udeleženci lažje in v treh nesrečah huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 26 tatvin, 20 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesne poškodbe, dve ponarejanji listin, dve nasilji v družini ter dve grožnji.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 114 oseb in sicer 70 na območju PU Novo mesto, 23 na območju PU Koper, 10 na območju PU Celje, osem na območju PU Maribor in tri na območju PU Kranj. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 41 državljanov Burundija, 25 državljanov Indije in 13. Pakistana. To so sporočili iz policije (konec)