08.02.2023 ob 09:37
Deli članek
Za policiste je bil včeraj zelo deloven dan

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.329 klicev. Med 493 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 102 prometni nesreči, 41 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 91 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali štiri voznike na območju PU Maribor, PU Celje in PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Murska Sobota, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Maribor, PU Ljubljana in PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, pet groženj, štiri  nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, dva ropa, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 34 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 27 na območju PU Novo mesto in sedem na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Kube (13), Pakistana (8), Maroka (4). To so sporočili iz policije. (konec)