02.04.2023 ob 08:22
Deli članek
Za policiste je bila sobota zelo delovna

Ljubljana  (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.357 klicev. Med 555 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 73 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru, ter 85 kaznivih dejanj.

V 67 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v petih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 14 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, pet nasilij v družini, štiri povzročitve telesnih poškodb, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve grožnji ter po en rop in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bila obravnavana 101 oseba zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 83 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 5 na območju PU Ljubljana in dve na območju PU Nova Gorica. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (19), Rusije (17) in Bangladeša (11). To so sporočili iz policije. (konec)