26.06.2022 ob 10:00
Deli članek
Za policiste ni bilo praznika

Ljubljana (MOREL)-V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.508 klicev. Med 596 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 81 prometnih nesreč, 140 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 63 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju PU Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 90 intervencij na javnem kraju, 50 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Novo mesto in PU Celje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Celje in PU Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, šest povzročitev telesne poškodbe, štiri nasilja v družini, dve grožnji, ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Koper, 5 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (9), Iraka (5), Burundija (3).To so sporočili iz policije. (konec)