23.05.2023 ob 09:44
Deli članek
Zabeležili porast kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.626 klicev. Med 603 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

V 109 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v tri nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petih voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju PU Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Sedem kršiteljev na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Celje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam, na območju PU Maribor, PU Ljubljana, PU Celje in PU Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 40 tatvin, 26 vlomov, 23 poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj denarja, pet groženj, štiri nasilja v družini ter po dve povzročitvi telesnih poškodb, dva ropa, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 147 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 139 na območju PU Novo mesto in 8 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Pakistana (33), Maroka (15), Bangladeša (13). To so sporočili iz policije. (konec)