15.03.2023 ob 10:11
Deli članek
Zgodilo se je točno sto prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.227 klicev. Med 534 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 109 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

V 100 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika na območju PU Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje na območju PU novo mesto, PU Koper in PU Ljubljana, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.  Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Celje in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 20 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj denarja, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri nasilja v družini, tri grožnje, dva ropa, dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter  eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 83 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 69 na območju PU Novo mesto in 14 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (16), Rusije (16), Bangladeša (11). To so sporočili iz policije. (konec)