18.08.2021 ob 21:08
Deli članek
Koncert Samo1Planet čez teden dni v Ljubljani

Ljubljana (MOREL)- Katalena, Slovenski nacionalni mladinski orekster in Živa Ploj Peršuh  bodo 26. avgusta ob 20.30 skupaj na Kongresnem trgu v Ljubljani nastopili na koncertu z naslovom Samo1Planet. Katalena so ob tem dogodku zapisali: "Glasbeniki znamo svoje obletnice praznovati samo na en način - z muziko. Letos Katalena obeležujemo dvajset let delovanja in ob tej priložnosti glasbe ne manjka. Najprej je tu naš deveti studijski album z naslovom Kužne pesmi, ki ga spremlja serija koncertov. Druga velika in posebna stvar, ki spremlja naš praznik, pa je veliki koncert s Slovenskim nacionalnim mladinskim orkestrom pod dirigentskim in umetniškim vodstvom Žive Ploj Peršuh."

Orkester vsako leto združi blizu sto mladih glasbenikov v unikaten organizem, ki diha in deluje na povsem samosvoj način. Marsikomu je to prva prava simfonična izkušnja, prvo skupinsko muziciranje na vrhunskem nivoju. Slovenski nacionalni mladinski orkester je muzika in je izkušnja. Prav to dvoje pa je tudi Katalena. Zato je to sodelovanje tako smiselno in logično.

S prav posebnim izborom skladb, ki išče simfonično v katalenskem in katalensko v simfoničnem, ter z drznimi in zanimivimi priredbami Matije Krečiča, se bodo Katalena in Slovenski nacionalni mladinski orkester predstavili 26. avgusta na Kongresnem trgu.

Program*:

Katalena, prir. M. Krečič:
Shod
Zagovor
Ko bo fantič na vojsko šel
Rad imel bi jabolko
Enci benci
Mrzle so njive
Pehtina pesem
Inferno
Križ kraž
Nore gobe
Zvezda
Mojčina pesem
P. Ramovš: Sinfonietta
R. Bučar: Ob Kolpi (iz suite Belokranjske pisanice)
C. Debussy, prir. A. Caplet: Clair de lune za orkester (iz suite Bergamasque)

Sicer pa Katalena nadaljuje koncertno pestro poletje in jih bo moč ujeti na predstavitvi njihovega aktualnega albuma Kužne pesmi ali pa na predstavi Enci benci Katalenci na naslednjih prizoriščih oz. dogodkih:

20. 8. 2021 - Letni oder KGB, Avditorij Lutkovnega gledališča Maribor

21. 8. 2021 - Kulturni dom Orehek

25. 8. 2021 - Katalena& Slovenski nacionalni mladinski orkester & Živa Ploj Peršuh, Mestna tržnica, Ptuj, Dnevi poezije in vina

26. 8. 2021 - Katalena& Slovenski nacionalni mladinski orkester & Živa Ploj Peršuh, Kongresni trg

27. 8. 2021- Novo mesto short, Novo mesto

3. 9. 2021 -  Vila Vipovže

4. 9. 2021 -  Festival ljubezni, Negova

5. 9. 2021 -   Ribnica

11. 9. 2021 - Kamnik

12. 9. 2021 - Enci benci Katalenci, Pikin Festival, Velenje

7. 10. 2021 - Festival Druga godba, Kino Šiška

(konec)