02.07.2024 ob 18:01
Deli članek
Gostovanje argentinske skupine La Fanfarria del Capitan

La Fanfarria del Capitan/Foto: Santiago Ropero

Ljubljana (MOREL)- Ta konec tedna v Slovenijo prihaja argentinska skupina La Fanfarria del Capitan. Argentinska skupina La Fanfarria del Capitan potuje po svetu ter širi meje svojega glasbenega izraza. Po naravi so popotniki in pripovedovalci, ki črpajo melodije iz vseh koncev sveta in jih razvijejo v unikaten in vznemirljiv zvok. Skupina igra posebno mešanico latina, rocka ter balkanskih ritmov in je znana po energičnih nastopih v živo.

Njihova priredba italijanske partizanske pesmi Bella Ciao (La Giravida, 2016) je nepričakovano dosegla široko občinstvo, saj je bila vključena na izvirno glasbeno podlago priznane španske televizijske serije La casa de papel, ki jo je leta 2017 prevzel Netflix pod naslovom Money Heist. Njihovo glasbo lahko slišimo tudi med izvirno glasbeno podlago ruske serije The Method.

Skupina je junija 2023 pričela s svojo štirinajsto turnejo po Evropi, kjer predstavljajo svoj šesti album El Cantomanto (2022). V sklopu turneje bodo obiskali Slovenijo, Nemčijo, Nizozemsko, Belgijo, Avstrijo, Češko in Slovaško, kjer se bo zvrstilo več kot 30 koncertov. Od ustanovitve leta 2004 jih je pot vodila vse od Latinske Amerike do Evrope, Ukrajine, Rusije, Kitajske in Japonske na letni ravni pa odigrajo tudi do 100 koncertov.

Lani je skupina nastopila na slovitem festivalu Glastonbury, v Sloveniji pa jih bomo lahko slišali 4. julija na otvoritvi festivala Art Stays na Ptuju, 5. julija na Slovenjgraškem poletju v dvorcu Rotenturn v Slovenj Gradcu in 7. julija na mariborskih Minoritih. Vsi koncerti se bodo začeli ob 21. uri. To je sporočila Mojca Zupanič. (konec)