20.09.2022 ob 19:18
Deli članek
Portugalski pisatelj José Luís Peixoto prvič na obisku v Sloveniji

Ljubljana (MOREL)- Med 25. In 28. septembrom bo Slovenijo prvič obiskal portugalski pisatelj in vsestranski ustvarjalec José Luís Peixoto, avtor slikanice Mama, ki je deževala (A mãe que chovia). Slikanica je leta 2021 v prevodu Urške Rupar Vrbinc izšla pri založbi Malinc, letos pa je prejela tudi znak zlata hruška za kakovostno otroško in mladinsko literaturo.

José Luís Peixoto (1974) je plodovit na vseh področjih svojega ustvarjanja. Piše tako prozo in poezijo kot tudi dramska besedila. Za svoje delo je prejel že več nagrad, med njimi tudi Literarno nagrado Joséja Saramaga. Peixoto slovi kot novi glas portugalske literature, po njem pa so poimenovali tudi literarno nagrado, ki jo podeljujejo mladim ustvarjalcem.

V sklopu obiska Slovenije se bo Peixoto v ponedeljek, 26. septembra, najprej srečal z mladimi bralci in bralkami na OŠ Horjul, temu pa bo sledilo srečanje z bralci iz OŠ A. T. Linharta, ki bo potekalo v knjižnici Radovljica.

V torek, 27. septembra, bo Peixoto nadaljeval druženje z mladimi bralci in bralkami, in sicer na na OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči ter nato na OŠ Ob Rinži v Kočevju, s čemer se bo obisk tudi zaključil.