13.01.2022 ob 18:31
Deli članek
 Na novi lokaciji na parkirišču P+R Stanežiče

Ljubljana (MOREL) – Od ponedeljka, 17. januarja, bodo vsi PCR odvzemi brisov na vstopni točki ZD Ljubljana po sistemu »drive-in« zaradi boljše prometne pretočnosti ob enormno povečanem številu odvzemov potekali na novi lokaciji, na parkirišču P+R Stanežiče in ne več v garažni hiši Stožice.

Odvzem brisa za splošno populacijo: - Za odvzem PCR brisa se je potrebno naročiti. - V primeru simptomov in znakov okužb covid-19: na testiranje osebo naroči osebni zdravnik. - Samotestiranje in pozitivni izid hitrega testa: osebe, ki imajo ob (samo)testiranju na SARS-CoV-2 pozitiven rezultat, se za PCR testiranje obvezno naročijo na telefonski številki 031 619 359 ali 031 619 255.

Odvzem brisa za šolarje in dijake: - Za odvzem PCR brisa se šolarjem in dijakom ni potrebno naročiti. - Odvzem PCR brisov za šolarje in dijake poteka vsak dan od ponedeljka do petka med 7.30 in 9.30; ob ponedeljkih, sredah in petkih pa tudi med 12. in 14. uro. Vsi, ki pridejo na PCR testiranje, naj imajo s seboj zdravstveno kartico in osebni dokument ter obvezno nosijo zaščitno masko. To je sporočila služba za odnose z javnostmi ZD Ljubljana. (konec)