03.10.2021 ob 21:42
Deli članek
Hojsi je danes prodajal pravljice za lahko noč

Ljubljana (MOREL)- Objavljamo odziv podpredsednika Socialnih demokratov in poslanca DZ Matjaža Nemca na današnjo izjavo podpredsednika janšistične  SDS in  (ne)odstopljenega notranjega ministra Aleša Hojsa o možnosti predčasnih volitev:

"Socialni demokrati bomo to verjeli šele, ko Janez Janša odstopi. Ne more odstopiti prezgodaj, ker je že zdavnaj prepozno. To slišimo vsak dan med ljudmi: ta vlada mora iti. Socialni demokrati že dolgo ponavljamo, da je vlada Janeza Janše izgubila zaupanje. Za uspešno soočanje z zdravstveno, gospodarsko in politično krizo so nujne volitve.

Dejstvo je, da bo Janša izbral trenutek, ko njemu najbolj ustreza. Njegov cilj je nizka volilna udeležba, zato nas ne bi presenetilo, da bomo na volišča šli v največjem mrazu. Ampak ta račun se mu ne bo izšel, ljudje bodo šli na volišča, ker imajo dovolj. Slovenija hoče spremembe.

Socialni demokrati smo na volitve pripravljeni. K odstopu to vlado pozivamo že dolgo. Smo prepričljiva izbira, s programom, ekipo in levosredinskim zavezništvom, sposobni voditi spremembe. Prepričan sem, da nam bo uspelo obnoviti zaupanje ljudi in skupaj z njimi zmagati.” (konec)