11.01.2022 ob 20:59
Deli članek
Inženirka leta 2021 je Nataša Kovačević

Ljubljana (MOREL)- Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes priredil slovesnost ob razglasitvi inženirke leta 2021. Inženirka leta 2021 je Nataša Kovačević.

Nataša Kovačević dela na oddelku za raziskave v podjetju Kolektor Group, kjer je odgovorna za preliminarne raziskave in razvoj novih materialov z izboljšanimi površinskimi lastnostmi, kot so omočljivost, električne, termične in mehanske lastnosti, varivost, spajkljivost in korozijska odpornost materialov. Želi doseči, da kovine ne bi rjavele, tudi z najnaprednejšimi pristopi pri raziskovanju na področju korozije – na molekularni ravni.

Naziv Inženirka leta prejme oseba, ki je lahko s svojim delom in osebnostjo zgled in navdih mlajšim generacijam, zlasti dekletom, da se bodo lažje odločala za perspektivne inženirske poklice. Namen projekta "Inženirke in inženirji bomo!" je mlade motivirati k izbiri tehniškega in naravoslovnega študija. To so sporočili iz urada predsednika države.

Med letošnje nominiranke za Inženirko leta 2021 so uvrščene Špela Jernejc, direktorica, vodja razvoja, tehnologinja v podjetju Procesni Inženiring d.o.o.; Špela Jug, procesna tehnologinja na enoti Trdni izdelki v podjetju Lek d.d.; Branka Kranvogl, vodja projektov v podjetju Cleangrad d.o.o.; Dijana Makivić Grilc, višja tržna analitičarka v podjetju GEN-I d.o.o.; Adina Mlivić, višja strokovnjakinja specialistka v materialnem toku v podjetju BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje; Lea Naglič, testerka programske opreme v podjetju Loftware (NiceLabel); Božidarka Radović, vodja razvoja sistema za elektronsko predpisovanje zdravil v podjetju Better d.o.o; Judita Zupančič, samostojna analitičarka na oddelku Raztapljanje trdnih oblik v podjetju Krka d.d.; Tjaša Zupančič Hartner, vodja oddelka operativne odličnosti v podjetju Varis Lendava d.o.o.

(konec)