13.05.2022 ob 19:46
Deli članek
Od evropske poslanke do ministrice

Ljubljana (MOREL)- Z današnjim dnem končujem svojo pot kot evropska poslanka in prevzemam mandat poslanke v državnem zboru v Sloveniji, je uvodoma zapisala Tanja Fajon v sporočilu za javnost.  

Ob prvi izvolitvi v Evropski parlament pred trinajstimi leti sem zapisala, da je življenje v tako raznoliki skupnosti, kot je Evropska unija, izziv in privilegij. V to močno verjamem še danes. Funkcijo poslanke v Evropskem parlamentu sem opravljala z velikim entuziazmom in trdno vero v evropski projekt, ki je simbol in udejanjanje povezovanja, spoštovanja in sprejemanja kulturne raznolikosti, enotnosti, demokratičnih načel in spoštovanja temeljnih pravic posameznika. Nabor dragocenih izkušenj, poznanstev in znanj z evropskega parketa me je opremil s samozavestjo in odločnostjo za  sprejem vodenja stranke Socialnih demokratov in kandidaturo na volitvah, po katerih s ponosom prevzemam mandat, ki so mi ga zaupali slovenski volivci. 

Veseli me, da bo moje poslansko mesto v Evropskem parlamentu nadomestil podpredsednik stranke SD in izkušeni politik Matjaž Nemec. Verjamem, da bo delo opravljal iskreno in uspešno.  

Spoštovani,

v čast in veselje mi je bilo skozi vsa ta leta sodelovati z vami. Iskreno se vam zahvaljujem za vaše zaupanje. Želim si, da medsebojno zaupanje negujemo tudi v prihodnje. 

Srečno,

Tanja Fajon

(konec)