18.06.2021 ob 21:24
Deli članek
Pahor ponovil svojo novoletno željoCelje (MOREL)- Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil odprtja razstave ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije z naslovom »Tri zvezde treh desetletij – Celje 1991«. Razstavo sta pripravila Muzej novejše zgodovine Celje in Gimnazija Celje - Center, v kulturnem programu je nastopila komorna zasedba Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Celje - Center z akustično zasedbo skupine “The Šlagers”.

Predsednik republike je v nagovoru ponovil svojo novoletno željo, ki jo je izrekel decembra lani na dan samostojnosti in enotnosti, da bi državni praznik, dan državnosti, povsod po naši deželi praznovali skupaj z vizijo naše prihodnosti v naslednjih 30ih letih.

“Tisti dan, na dan državnosti, opustimo razlike med nami, ki so legitimne in v demokratični družbi nujne za razvoj, in si ta večer pripadajmo. Vse, kar smo velikega dosegli, smo dosegli skupaj,” je dejal predsednik Pahor in nadaljeval, da so bile v 30ih letih vzpostavljene možnosti, ki mladim v deželi, ustvarjeni za trajnostni razvoj, omogočajo razvoj talentov. “Skoraj ni horizontov, ki bi ustavili vaše sanje,” jih je nagovoril predsednik republike. To so sporočili iz urada predsednika države. (konec)