21.01.2022 ob 15:27
Deli članek
Plečnikov leto bo bogato zaznamovano

Ljubljana (MOREL)- Plečnikovo leto bodo obeležili tudi v drugih javnih zavodih s področja kulture, med drugim v Mestni knjižnici Ljubljana, kjer bodo februarja začeli s serijo dogodkov, na katerih bo iz različnih zornih kotov predstavljen ta izjemen arhitekt ter njegov pomen za Ljubljano.

Fotografsko razstavo ob Plečnikovem letu pripravljajo tudi na Ljubljanskem gradu. Na ogled bo od 3. februarja do 10. aprila v Galeriji »S«. Na njej bo prek fotografij, ki jih hranijo v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, Slovenskem etnografskem muzeju in Plečnikovi hiši, predstavljena Plečnikova Unescova dediščina v Ljubljani. Fotografije bodo predstavljale prostor pred Plečnikovim posegom, potek gradnje objektov in njihovo vlogo v urbanem prostoru.

V Mestnem muzeju Ljubljana bodo sredi junija odprli osrednjo razstavo Plečnik 150 let, ki bo osvetlila Plečnikov arhitekturni opus ter razkrila mnoge inovativne ideje in tehnike, ki jih je ta vsestranski umetnik uporabljal pri svojem raznovrstnem snovanju. (konec)