11.10.2021 ob 21:19
Deli članek
Singenska ulica bo prve stanovalce dobila decembra

Celje (MOREL) – V stanovanjski soseski v Dečkovem naselju (DN 10) v Celju dela potekajo dobro. Nekaj zamud je bilo pri dobavi materiala, zato se je datum vselitve prvih stanovalcev zamaknil v december. Nova stanovanjska soseska je prejšnji teden s potrditvijo na mestnem svetu dobila ulico, in sicer Singensko.  Singenska ulica je posvečena dolgoletnemu in zelo plodnemu sodelovanju Celja z nemškim mestom Singen na različnih področjih (Rdeči križ, gasilci, šolstvo, kultura ...).

Trenutno urejajo okolico pri dveh blokih, ki bosta vseljiva kot prva. Vgrajujejo tudi notranja vhodna vrata v stanovanja. Objekta testno priklapljajo na vire energije in izvajajo manjše inštalacijske popravke. V garažni hiši potekajo zaključna ključavničarska dela, urejajo tudi okolico garažne hiše.

Na drugih dveh objektih so zaključena gradbena dela v vseh etažah, prav tako termoizolacijska dela na strehah. Vgrajena so okna in balkonska vrata.

Na zadnjih dveh objektih izvajajo groba gradbena, strojna in elektroinštalacijska dela v četrtem nadstropju.

Vselitev stanovalcev v prva večstanovanjska objekta je predvidena v prvi polovici decembra. Vselili se bodo stanovalci oskrbovanih in neprofitnih stanovanj.

Družba Nepremičnine Celje je prejšnji teden objavila Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem za obdobje 2022-2024. Z razpisom bo družba podelila 36 stanovanj za mlade in mlade družine v soseski Dečkovo naselje – DN 10, 5 arhitektonsko prilagojenih stanovanj za potrebe invalidov, ki so trajno vezani na uporabo invalidskega vozička, in 109 stanovanj za druge upravičence do neprofitnih stanovanj, od tega bo na voljo 50 stanovanj v soseski Dečkovo naselje – DN 10 in 59 stanovanj na drugih lokacijah v Celju. Stanovanja bodo podeljena v letih 2022, 2023 in 2024. To so sporočili iz kabineta celjskega župana. (konec)