01.09.2021 ob 22:46
Deli članek
Srečno, šolarke in šolarji!

 

Celje (MOREL) – Na prvi šolski dan podžupanja in podžupan Mestne občine Celje tudi letos obiskujeta prvošolce celjskih osnovnih šol. Povsod ju pričakajo nasmejani obrazi. Podžupanja Breda Arnšek in podžupan Vladimir Ljubek danes ves dan pozdravljala prvošolke in prvošolce v Mestni občini Celje. Obiskala bosta vseh deset osnovnih šol. Vse učenke in učence so danes na mizah pričakali zvezki s celjskimi motivi, ki jih Mestna občina Celje podarja ob začetku novega šolskega leta. V sodelovanju z Mestno občino Celje je prvošolce obdaril City Center Celje, in sicer z bonom Desetak.  

Celjske osnovne šole bo v tem šolskem letu obiskovalo 4.500 učencev, prvošolcev je 480. V Glasbeno šolo Celje je v vseh programih vpisanih 880 učencev in dijakov.

Za prvi šolski dan smo vsem osnovnim šolam poslali županovo poslanico. Tako je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot nagovoril osnovnošolke in osnovnošolce: »Drage učenke in dragi učenci, dobrodošli spet v šoli. Prepričan sem, da je večina od vas vesela, da novo šolsko leto začenjate v šoli med prijatelji in ne doma pred računalniki. Vsem želim, da bi bilo tako vse šolsko leto. Še posebej lepo želim pozdraviti prvošolke in prvošolce. Postali ste šolarji. Veliki ste že. Verjamem, da se boste imeli lepo, da se boste naučili veliko zanimivega, spoznali nove prijatelje in da boste radi prihajali v šolo. Vsem vam, dragi osnovnošolci, želim uspešno, veselo, zdravo in lepih doživetij polno novo šolsko leto. Vse, kar vas čaka, je še en korak na poti v vašo prihodnost. Stopajte pogumno in samozavestno!«

To so sporočili iz kabineta celjskega župana. (konec)