30.03.2022 ob 22:47
Deli članek
Stari grad Celje v modrem za ozaveščanje o avtizmu

Celje (MOREL) – Stari grad Celje bo na predvečer 2. aprila osvetljen z modro barvo za širjenje zavedanja o avtizmu in ozaveščanje družbe o razumevanju oseb z avtizmom in varovanju njihovih človekovih pravic.

Med nami živi vse več otrok, mladostnikov in odraslih z avtizmom, ki skupaj s svojimi družinami živijo zelo drugačno življenje, kot ga pozna večina ljudi. Prizadete družine imamo veliko skrbi, ki so povezane z zdravjem, vzgojo, izobraževanjem in zaposlitvijo bolnega družinskega člana. Veliko se jih znajde v stiski, ker okolje njihove situacije ne prepozna, pogosto so spregledani in izključeni iz aktivnega učenja, življenja in dela.

Letošnji 2. april nosi slogan »A happy journey through life« - Srečno potovanje skozi življenje. Kampanja mednarodnega združenja Autism Europe, katerega članica je tudi Zveza za avtizem Slovenije, zagovarja celostni pristop skozi celo življenjsko obdobje, da bi osebe z avtizmom lahko zaživele izpolnjujoče življenje. To so sporočili iz kabineta celjskega župana. (konec)