26.08.2021 ob 17:02
Deli članek

Celje (MOREL) – Na delovni obisk v Celje je prišla delegacija iz hrvaškega mesta Benkovac z županom Tomislavom Bulićem in podžupanom Tomislavom Klarico. Danes jih je na Mestni občini Celje sprejel župan Bojan Šrot in jim predstavil naše mesto, njegov pomen v regiji, zgodovino in najpomembnejše projekte.

Delegacija si je ogledala Toplarno Celje in staro mestno jedro. Jutri bodo obiskali Tehnopark Celje, v nedeljo pa načrtujejo obisk Starega gradu Celje in Knežjega dvora.

Poleg predstavnikov občinske uprave so v petnajstčlanski delegaciji tudi predstavniki turistične organizacije, kmetijskega gospodarstva, kulturnih organizacij, muzeja, srednje šole …

Nad Celjem so navdušeni in pozitivno presenečeni. Benkovac je manjše mesto v bližini Biograda, ki se je v zadnjih 50-70 letih soočalo z množičnih izseljevanjem prebivalstva. V zadnjem času se trudijo z obnovo mesta in projekti izboljšati kakovost bivanja. Znani so po kamnu, kakovostnem olivnem olju in vinu.  

Župan Bojan Šrot je kolegu iz Benkovca Tomislavu Buliću podaril knjigo Celeia, Cilli, Celje (mag. Damir Žerič). To so sporočili iz kabineta celjskega župana. (konec)