08.03.2022 ob 19:04
Deli članek
V jutrišnji stavki bodo sodelovale vse celjske osnovne šole

Celje (MOREL)– Celjske javne osnovne šole in Glasbena šola Celje so se včeraj na aktivu ravnateljev dogovorile, da bodo zaposleni na vseh osnovnih šolah in glasbeni šoli v Mestni občini Celje sodelovali v splošni stavki vzgoje in izobraževanja, v kateri bo sodelovala velika večina slovenskih osnovnih šol.

Na dan stavke na šolah ne bodo izvajali vzgojno-izobraževalnega programa, izvedli pa bodo že vnaprej načrtovane programe šole v naravi, če ima posamezna šola predvideno izvedbo programa šole v naravi prav v tem tednu. O tem so bili starši obveščeni na načine, kot je za vsako šolo običajno. Za tiste učence, ki bodo kljub temu na dan stavke prišli v šolo, bo vsaka šola posebej organizirala nujno varstvo in tudi prehrano. Do danes je otrok, ki potrebujejo varstvo, prijavljenih od najmanj 4 do največ 10 na posamezno šolo. Zaposleni v šolstvu so prepričani, da so v zadnjih dveh letih veliko doprinesli k zagotavljanju optimalnih pogojev za učenje in delo v neobičajnih časih, zato verjamejo, da so tudi tovrstna prizadevanja za bolj pravičen status zaposlenih v vzgoji in izobraževanju upravičena in legitimna.

Celjski javni vrtci bodo jutri, 9. marca 2022, normalno odprti. V vrtcih so zaposleni člani dveh sindikatov. Sindikat Vir stavke zaenkrat za jutri ne načrtuje. Člani SVIZA stavko podpirajo, so se pa skupaj z vodstvom vrtca odločili, da bodo jutri poslovali nemoteno. To so sporočili iz kabineta celjskega župana. (konec)