07.11.2023 ob 22:14
Deli članek
Janšistična predsednica komisije napovedala famozno razkritje

Anja Bah Žibert/foto DZ

Ljubljana (MOREL)- Danes je potekala 4. nujna seja Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab in nezakonitosti pri gradnji povezovalnega kanala C0 na območju ljubljanskega vodonosnika Ljubljanskega polja. Seja je bila zaprta za javnost, udeležili so se je vsi člani komisije.
V izjavi po seji je predsednica komisije Anja Bah Žibert, ki pripada janšistični SDS sporočila: Med drugim smo se seznanili s potekom pridobivanja zahtevanega gradiva s strani različnih deležnikov. Z zadovoljstvom ugotavljamo, da je izmed 20 pozvanih institucij velika večina izkazala korektno sodelovanje in predala zahtevano dokumentacijo. Za enkrat je v naši obravnavi okoli 100 vsebinsko obsežnih sklopov dokumentov. Veseli nas, da veliko gradiva prihaja tudi samoiniciativno s strani različnih fizičnih oseb, ki tudi na ta način izkazujejo skrb za sporno gradnjo kanala C0.
Iz obsežne dokumentacije, ki vsebuje tudi slikovna gradiva, je že sedaj razvidno, da bo Komisija morala opraviti obsežno delo ter da sta bili naša skrb in pobuda za ustanovitev preiskovalne komisije več kot upravičeni.
Edina institucija, ki ta trenutek odstopa, je Mestna občina Ljubljana, ki je na prvi poziv odgovorila v roku in dostavila 40 map dokumentacije (približno 260 različnih vsebinskih sklopov), pri drugem pozivu pa je prišlo do njihovega predloga, da se jim rok za izročitev dokumentacije podaljša s 30 dni še za dodatnih 90 dni (do 1. februarja 2024), kar pa je za Komisijo nesprejemljivo. Preiskovalna komisija bo MOL postavila nov, krajši rok za izpolnitev zahtev. (konec)