26.04.2024 ob 23:29
Deli članek
Ljubljana osvojila zlato nagrado v posebni kategoriji za lokalne oblasti

Ljubljana (MOREL). Znani so zmagovalci letošnjih nagrad evropskih prestolnic vključevanja in raznolikosti . Zlate, srebrne in bronaste nagrade v treh kategorijah je razdelilo devet zmagovalcev  iz petih držav.

Med njimi je tudi Ljubljana , ki je osvojila zlato nagrado v posebni kategoriji za lokalne oblasti, ki z obravnavanjem nasilja nad ženskami uporabljajo varne kraje, mesta in regije za ženske v vsej njihovi raznolikosti .

» Današnji zmagovalci tako izjemni primeri, kaj lahko velika ali majhna mesta, občine ali regije dosegajo uspehe za enakost, vključevanje in raznolikost. Njihova predanost se kaže v oprijemljivih dejanjih, ki prispevajo k oblikovanju enakosti Unije in pozitivno vplivajo na življenje vseh državljanov. Prepričana sem, da bodo zmagovalci navdihnili druga mesta v regiji po vsej Evropi s podobnim dejanjem ,« je pojasnila evropska komisarka za enakost Helena Dalli . Omenjena nagrada zaznamuje tudi začetek letnega evropskega meseca raznolikosti , ki se z vrsto dogodkov po vsej Evropi zaveda o raznolikosti navedenih in vključenosti na delovnem mestu in v naših družbah. To so sporočili iz predstavništva evropske komisije v Sloveniji. (konec)