10.06.2024 ob 17:31
Deli članek
Lobnik z ministrico za pravosodje Andrejo Katič

MIha Lobnik in Andreja Katić

Ljubljana (MOREL)- Zagovornik načela enakosti je ministrici za pravosodje Andreji Katič predstavil letno poročilo organa za varstvo pred diskriminacijo za leto 2023. Govorila sta tudi o priporočilih, ki jih je Zagovornik v preteklem letu naslovil na ministrstvo in so še aktualna.

Zagovornik je ministrici predstavil vsebino rednega letnega poročila in pojasnil, da je Zagovornik v preteklem letu nudil svetovanje več kot 600 osebam, ki so menile, da so diskriminirane. Diskriminacijo je Zagovornik ugotovil v devetih primerih na področjih dela in zaposlovanja, dostopa do dobrin, storitev in stanovanj, zdravstvenega varstva ter izobraževanja. Na ministrstva je naslovil tudi več deset priporočil za izboljšanje predlogov zakonov in predpisov.

Na delovnem srečanju je Lobnik ministrico seznanil še z nekaterimi priporočili, ki jih je Zagovornik v preteklosti dal ministrstvu in so še aktualna.

Z ministrico Katič sta govorila tudi o nedavno sprejeti evropski zakonodaji, ki bo po vsej Evropski uniji poenotila standarde delovanja organov za varstvo pred diskriminacijo, kot je slovenski Zagovornik načela enakosti. (konec)