11.04.2024 ob 21:41
Deli članek
Predsednik ŠOS predsednici državnega zbora predal predlog zakona za urejanje položaja študentov

Luka Mihalič in Urška Klakočar Zupančič

 

Ljubljana (MOREL)– Na sprejemu pri predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič, je predsednik Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) Luka Mihalič predstavil predlog zakona za urejanje položaja študentov (ZUPŠ-2), ter predsednico prosil za pomoč pri vložitvi in ​​sprejemu zakona. Predsednica je predlog sprejeta z veliko naklonjenostjo. Poudarila je, da zelo ceni in podpira politično aktivnost mladih ter njihovo udejstvovanje pri demokratičnih procesih. S predstavniki študentov se je strinjal, da gre za neideološki zakon, ki stremi k izboljšanju položaja mladih in študentov, zato je pomembno, da politični akterji takšne pobude podprejo.

S predstavniki študentov se je dogovorila, da skupaj pozovejo pristojna ministrstva, da se naslednja odzove na prošnjo ŠOS k podaji mnenja glede predloga zakona. Na podlagi vseh pridobljenih informacij bodo skupaj oblikovali predlog zakona, ki ga bodo lahko med poslanci pridobili širšo podporo ter se na ta način tudi udejanil.

Luka Mihalič, predsednik ŠOS: ''Izredno nas veseli, da je predsednica državnega zbora pripravljena podpreti prizadevanja študentov za izboljšanje položaja mladih. Gre za nabor ukrepov, ki so po našem mnenju apolitični in nestrankarski, zaradi česar želimo pridobiti široko podporo za njihov sprejem. Podpora predsednika DZ je tako še posebej pomembna, saj gre za prvo med enakimi, za osebo, ki predstavlja celotno zakonodajno vejo oblasti. Upam, da bodo ukrepom, predlaganim s strani študentov, naklonjena tudi pristojna ministrstva in da bodo ti tudi v celoti sprejeti.'' To so sporočili iz ŠOS.(konec)