15.10.2021 ob 10:58
Deli članek
Brez posebnih presenečenj

Ljubljana (MOREL)- Ob državnem odbojkarskem prvenstvu smo ta teden lahko spremljali tudi tekmovanje za Pokal Slovenije z obračuni 3. kroga. Pokalne tekme se bodo nadaljevale že prihodnji teden, najuspešnejše ekipe se bodo že uvrstile v osmino finala.

Pri ženskah je bilo v okviru 3. kroga odigranih dvanajst srečanj, najbolj napeto je bilo na Jesenicah, kjer se je zmage nad tamkajšnjim Triglavom po petih nizih veselil Fly team. Murania Lendava je na domačem igrišču prepričljivo odpravila Formis II, ŽOK Sobota pa prav tako s 3:0 Korvolley Mislinjo. Brez oddanega niza so se v 4. krog tekmovanja uvrstile Prevalje, ki so izločile Benedikt, Slovenj Gradec in Nova KBM Branik II pa sta si z rezultatom 0:3 zagotovila zmagi v gosteh pri Kajuh Šoštanju in Svolleyju.

Na gostujočem terenu sta bila uspešna še ŽOK Triglav Kranj, ki je z 0:3 izločil ekipo Mladi Jesenice ter ŽOK Šentvid, ki je bil z 1:3 boljši od ŽOK Triglava Kranj II. V okviru 3. kroga smo spremljali še srečanje med Aquawatt Žirovnico in Piranom, boljše so bile Gorenjke, Vital Ljubljana I pa je bil na klubskem derbiju s 3:0 uspešnejši od Vitala Ljubljana II.

Naslednji krog bo na sporedu prihodnji teden, 10. novembra pa bomo že lahko spremljali tekme osmine finala, ko bodo na delu vse najboljše slovenske ekipe.

S pokalnim tekmovanjem so začeli tudi odbojkarji, v 3. krogu tekmovanja smo videli šest obračunov. Kranjski Vet4Pet Triglav je bil na domačem igrišču s 3:0 boljši od ekipe Adergas Remind, MOK Kočevje pa je v gosteh z 0:3 slavilo proti Nationalu Žirovnica. Kostanjevica na Krki se je pred domačimi navijači veselila zmage s 3:1 nad ekipo Ljubljana Volley, moštvo Adergas Anza je po napetem boju proti Calcit Volleyju II prišlo do zmage s 3:2. ŠD Papagaji so se z gostovanja pri OK Ljutomeru vrnili s prepričljivo zmago z 0:3, ekipa Radenci-nevarnih 7 pa na domačem parketu ni bila kos PRO Volleyju, ki je slavil z 1:3.

Tudi moški bodo 4. krog tekmovanja za Pokal Slovenije odigrali prihodnji teden, ko se bodo med seboj pomerili na osmih tekmah in se borili za uvrstitev v osmino finala. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)