26.10.2021 ob 10:06
Deli članek
Čebulj znova MVP, Planinščeva do prestižne zmage

Saša Planinšec

Ljubljana (MOREL)- Slovenski reprezentanti so minuli vikend v svojih klubih znova navduševali. Na Poljskem še naprej zelo dobro igrata Klemen Čebulj in Jan Kozamernik, v Rusiji se dokazuje Tine Urnaut, Saša Planinšec pa se je v turškem prvenstvu veselila prestižne zmage.

V 4. krogu poljskega prvenstva sta se znova izkazala Klemen Čebulj in Jan Kozamernik, ki sta z Asseco Resovia Rzeszowom slavila v gosteh pri Stal Nysi. Čebulj, ki je ob 68-odstotnem napadu nanizal 21 točk in eno dodal še z blokom, je bil znova izbran za najkoristnejšega igralca tekme, Kozamernik pa je bil v napadu 100-odstoten, skupno pa je dosegel štiri točke. Še ene zmage z Zenitom iz St. Petersburga, že tretje na štirih tekmah, se je veselil tudi slovenski kapetan Tine Urnaut, ki je na srečanju z Dinamom Lokomotivom in ob prepričljivi zmagi s 3:0 dosegel sedem točk, od tega šest z napadom, v katerem je bil 40-odstoten.

V Grčiji so bili Alen Pajenk, Sašo Štalekar in Žiga Štern s svojimi klubi znova uspešni. PAOK Alena Pajenka je v gosteh z 1:3 slavil nad AOP Kifisiasom (statistike s tekme žal še ni), Sašo Štalekar, ki je ob 67-odstotnem napadu nanizal šest točk in dve dodal z blokom, se je veselil zmage Panathinaikosa s 3:0 nad O.F.I.-jem. Štern, ki je z A.O. Foinikasom z 2:3 odpravil AONS Milon, pa je vknjižil 12 točk, bil 53-odstoten pri sprejemu in 43-odstoten v napadu.

Galatasaray HDI Sigorta Saše Planinšec je v turškem prvenstvu prišel do prestižne zmage s 3:2 nad ekipo Eczacibasi Dynavit, slovenska blokerka je odigrala vseh pet nizov in dosegla osem točk, od tega štiri z blokom. V 2. turški ligi je Lana Ščuka z Ilbankom s 3:2 premagala drugo ekipo Vakifbanka.

V Franciji je Cambrai slovenskega podajalca Gregorja Ropreta po dveh zmagah vknjižil prvi poraz, s 3:1 je bilo uspešnejše moštvo Plessis-Robinson. Ropret se je v statistiko vpisal z enim asom. Vandoeuvre-Nancy Nike Markovič in Mojce Pene se je po zmagi nad Chamalieresom s 3:0 veselil novih točk, a naši reprezentantki nista dobili priložnosti za igro, Eva Zatković, ki je bila s Cannesom z 2:3 v gosteh boljša od ekipe Terville Florange, je dosegla eno točko z napadom.

V Romuniji še naprej zelo dobro igra Darja Eržen, ki se je s CSM Targovistem veselila še ene zmage, tokrat z 0:3 proti CS Dacia Mioveni. Slovenska korektorica je bila s 15 točkami ob 44-odstotnem napadu najboljša igralka svoje ekipe. Na Madžarskem, kjer za BRSE igra Sara Najdič, tokrat ni bilo prvenstvenega kroga, na Cipru, kjer za AEL igra Monika Potokar, bodo tekme 2. kroga na sporedu danes, v Blegiji pa je Tchalou Volley s 3:0 zanesljivo premagal Volley Saturnus Michelbeke, naša sprejemalka Žana Zdovc Sporer je bila v vseh treh nizih v začetni postavi, dosegla pa je tri točke.

V Nemčiji Friedrischshafnu Dejana Vinčića ne gre vse po načrtih, saj je na štirih tekmah zmagal le enkrat, tudi v tem krogu je namreč na gostovanju pri Duernu ostal brez točk. Sara Đukić je v vrstah Muenstra pred domačim občinstvom z 2:3 izgubila z Wiesbadnom, naša blokerka tokrat ni igrala. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)