22.05.2022 ob 05:57
Deli članek
Čehinje pričakovano boljše od Slovenk

Mislinje (MOREL)- Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je odigrala še predzadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom srebrne evropske lige. Varovanke Marca Bonitte so se v Mislinji pomerile s Češko in izgubile z 0:3 (-22, -15, -18).

Slovenska reprezentanca je v Mislinji odigrala že peto pripravljalno tekmo. Potem, ko so se naše odbojkarice po dvakrat pomerile s Hrvaško in Slovaško, je tokrat na nasprotni strani mreže stala Češka, s katero so se Slovenke nazadnje srečale v lanskih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in dvakrat izgubile.

Tudi tokrat so bile Čehinje boljše od močno pomlajene slovenske vrste, ki jo vodi Marco Bonitta. Italijanski strateg, ki se je zaradi poškodb in šolskih oziroma študijskih obveznosti reprezentantk odločil za kar nekaj rotacij, je obračun začel s podajalko Evo Pogačar, kot korektorica je igrala Selena Leban, na mestu sprejemalk sta bili Eva Zatkovič in Maša Pucelj, vlogo srednjih blokerk sta opravljali Saša Planinšec in Mirta Velikonja Grbac, na mestu proste igralke pa je priložnost dobila Anja Mazej.

Gostje so že takoj na začetku tekme prevzele pobudo in si pri 5:8 zagotovile tri točke naskoka. A naša dekleta so hitro ujela ritem, tako da sta reprezentanci v nadaljevanju izmenično nizali točko za točko, varovanke Ioannisa Athanasopoulosa pa so vseskozi ohranjale razliko (13:16). V drugem delu niza smo spremljali dobro igro na obeh straneh, Čehinje so imele nekaj več priložnosti v napadu, v katerem je dobro igrala predvsem Mlejnkova. V končnici niza so si Slovenke privoščile nekaj nezbranosti, gostje pa so posledično slavile z 22:25.

V drugem nizu se Bonitta ni odločil za spremembe in je na igrišče znova poslal začetno sedmerico, ki je v prvem delu niza brez težav sledila ritmu, ki so ga narekovale Čehinje (6:7). A zatem je sledil niz točk gostujoče vrste, ki si je z dobrimi servisi in s prodornimi protinapadi priigrala vodstvo z 10:16. Slovenska klop je poizkusila z menjavami, v igro so vstopile Nika Milošič, Mija Šiftar in Žana Ivana Halužan Sagadin, a so naše odbojkarice še naprej ostajale v ozadju in s kar nekaj napakami (skupno kar dvanajstimi) tekmicam omogočile, da so razliko še povečale ter se na koncu veselile zmage s 15:25.

Tudi v tretjem nizu je bil razplet podoben kot že v prvih dveh. Naša vrsta je gostjam sprva še sledila, nato pa so Čehinje na slovenske sprejemalke spet pritisnile z neugodnimi servisi, naše napadalke pa zaustavljale še z bloki ter si priigrale vodstvo z 12:16. Do konca niza se je razlika še nekoliko povečala, češke odbojkarice pa so se zasluženo veselile zmage z 18:25.

Reprezentanci se bosta med seboj še enkrat pomerili danes, v sredo pa naša dekleta v Mislinji čaka že prvi obračun v sklopu srebrne evropske lige. Tekmice slovenske vrste bodo Luksemburžanke, srečanje se bo začelo ob 19.30 uri.

Reprezentanca Slovenije: Mazej, Pogačar, Leban, Milošič, Koren, Pucelj, Šiftar, Velikonja Grbac, Zatkovič, Boisa, Fatoumatta, Grubišič Čabo, Planinšec, Halužan Sagadin. Selektor: Marco Bonitta. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)