26.01.2022 ob 21:52
Deli članek
Kamničani do pomembne zmage v Myjavi

Nik Mujanovič

Myjava (MOREL) – Spartak Myjava – Calcit Volley 1:3 (17, -20, -26, -23),Mestna športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Grabovsky, Kovač (oba Češka).

Spartak Myjava: Pollak, Watzka 6, Šima (L), M. Zeman 12, Konc 24, Bartak, Ochodnicky (L), Pokopec 13, Valo 4, Mačuha 10, Ryzman, O. Zeman. Trener: Martin Pipa..

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 13, Purić 13, Kosmina 9, Gasparini 17, Plot, Brulec 6, Beravs, Mujanović 8, Pavlović15. Trener: Matija Pleško.

V soboto so varovanci Matije Pleška v srednjeevropski ligi prišli do pomembne zmage nad zagrebško Mladostjo v boju za uvrstitev na zaključni turnir, vendar je bila to šele prva od petih zaključnih žog. Drugo so imeli nocoj v Myjavi, pri ekipi, ki je do zdaj v tem tekmovanju v enajstih tekmah zmagala trikrat, praznih rok pa je med drugim ostala tudi na gostovanju v Kamniku, kjer je bilo 3:0 za Calcit Volley, ki je na Slovaško prišel brez Jana Klobučarja in Tommija Siirilä.

V začetku uvodnega niza so domači odbojkarji po dveh zaporednih blokih, zadnjega je dosegel Dominik Valo povedli z 8:5. Z asom Jana Brulca so se jim po polminutnem odmoru Matije Pleška Kamničani približali na točko zaostanka (8:9), toda domačini na servis Patrika Pokopca dosegli tri zaporedne točke, zadnjo z asom in povedli že s 15:9. Pleško je vzel še svoj drugi polminutni odmor, toda tudi po njem ni prišlo do preobrata. Pokopec je še z enim asom vodstvo domače ekipe povečal na 22:16, vodstvo z 1:0 v nizih pa je s prvo zaključno žogo potrdil prav Pokopec.

Tudi v drugem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli domači odbojkarji, ki so po dveh gostujočih napakah vodili s 6:4. Z dvema točkama so vodili še pri izidu 13:11, toda po polminutnem odmoru Pleška so Kamničani z uspešnim napadom Dika Purića povedli s 14:13, z asom Gasparinija 16:14, po novi uspešni napadalni akciji kamniškega kapetana pa z 18:15. Pred vstopom v končnico niza so se jim Slovaki še približali na točko zaostanka (18:19), vendar se je nato z dvema blokoma izkazal Danilo Pavlović, Kosmina je poskrbel za prvo od štirih zaključnih žog za izenačenje v nizih, že prvo pa je izkoristil Purić.

V tretji niz so kamniški odbojkarji vstopili z vodstvom 3:0, na tretji točki pa sta bili ekipi že skupaj. Vendar so bili v nadaljevanju niza večinoma v prednosti Kamničani, ki so pred vstopom v končnico po asu in uspešnem napadu Purića spet domačinom pobegnili za tri točke (21:18). Na 23. točki je Matuš Konc, najbolj učinkovit igralec domače ekipe izid izenačil, v napeti končnici pa je Purić z asom le potrdil vodstvo Kamničanov z 2:1 v nizih.

Z blokom Filipa Mačuhe so odbojkarji iz Myjave v četrtem nizu povedli z 9:5, po polminutnem odmoru pa je Pleško v igro namesto Gasparinija poslal Nika Mujanovića. Do preobrata so Kamničani prišli na servis Purića, ko so zaostanek treh točk (8:11) spremenili v vodstvo s 13:11. V izenačenem nadaljevanju si nobena ekipa ni priigrala več kot dveh točk prednosti, goste pa je z uspešno igro v napadu reševal prav mladi Mujanović, ki je dosegel kar sedem zaporednih kamniških točk. Od tega tudi en as in blok. V še eni napeti končnici je Purić s svojim četrtim asom na tekmi priboril dve zaključni žogi za končno zmago, drugo je nato realiziral Pavlović. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)