30.07.2021 ob 23:11
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- V Črnučah se je danes odvijal skupinski del tekmovanja turnirja svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana by I fell Slovenia, na katerem je v močni konkurenci nastopilo osem slovenskih dvojic. V četrtfinale sta se že uvrstila Alan Košenina in Rok Bračko, žal pa so brez nastopov v izločilnih bojih ostale vse štiri slovenske ženske dvojice.

Po včerajšnjih kvalifikacijah, na katerih je nastopilo 31 dvojic iz 18 držav, smo v Športnem parku Ludus danes spremljali obračune skupinskega dela tekmovanja. Z dvema zmagama sta se v našem taboru najbolj izkazala Alan Košenina in Rok Bračko, ki sta bila najprej z 2:1 boljša od Čehov Bercika in Semerada, zatem pa z 2:1 slavila še nad Američanoma Brewsterjem in Boagom ter se uvrstila neposredno v četrtfinale, med najboljših osem ekip. »Sem sva prišla s ciljem, da nama uspe prikazati najino najboljšo igro. Pogoji so zaradi hude vročine res kritični, na srečo imam ob sebi Roka, ki s svojo mladostjo brez težav drži tempo. Po izgubljenem prvem setu sva verjela v preobrat, saj sva vedela, da sva naredila preveč napak. V nadaljevanju sva to popravila, zmagala in zares sva vesela uvrstitve v četrtfinale,« je po drugi zmagi povedal Košenina.

Tadej Boženk in Jernej Potočnik sta po porazih s srbsko navezo Milić-Kolarić ter s Švedoma Appelgrenoma in Herrmannom zaključila z nastopi. »Ne bi rekel, da je konkurenca precej močnejša kot sicer, je pa zagotovo bolj uigrana. Z Jernejem se nama pozna, da sva skupaj trenirala le mesec dni, saj Vid Jakopin še ni pripravljen na tovrstne napore. Kljub vsemu sva se zelo potrudila, da bi na turnir prišla čim bolje pripravljena, a se to, koliko časa igraš skupaj, zares pozna,« pa je povedal Boženk, ki je na ljubljanskem turnirju že slavil in z optimizmom pogleduje proti prihodnosti.

Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak se bosta za uvrstitev v izločilne boje borila v poznih večernih urah, saj sta v skupinskem delu tekmovanja enkrat zmagala in enkrat izgubila, enako kot tudi Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik. Slednja se bosta za preboj v četrtfinale pomerila s Čehoma Dumkom in Dzavoronokom, in sicer ob 21. uri na Pogačarjevem trgu v središču Ljubljane. Danijel Pokeršnik in Bošnjak bosta uro pozneje igrala proti Litovcema Knasasu in Stankeviciusu.

V ženskem delu tekmovanja so prav tako nastopile štiri slovenske dvojice, žal se nobeni izmed njih ni uspelo uvrstiti v izločilne boje. Nika Benedik Bevc in Nika Hrovat sta izgubili z Italijankama Scampolijevo in Bianchinovo ter Belgijkama Coolsovo in van der Vonderjevo, Nina Lovšin in Špela Morgan pa sta najprej klonili proti Avstrijkama Freibergerjevi in Finkovi, odločilno tekmo pa izgubili proti kanadski dvojici Harnett/Dormann. »Na drugi tekmi sva končno pokazali, na kakšni ravni lahko igrava in kako se

lahko boriva. Najbolj mi je žal prve tekme, ki bi jo morali dobiti, a nisva igrali na dovolj visokem nivoju. Motivacija ob uvrstitvi v izločilne boje bi bila seveda toliko večja. Tekma proti Kanadčankama je bila res naporna, igralke smo se res borile in škoda, da nama ni uspelo izvleči te zmage,« je po porazu povedala Lovšinova.

Tajda Lovšin in Lana Žužek sta nanizali poraza proti Čehinjama Williamsovi in Stochlovi ter Američankama Davisovi in Hildrethovi, kot zadnji pa sta s tekmovanjem zaključili Klara Kregar in Tjaša Jančar, ki sta uvodoma izgubili s sestrama van Driel z Nizozemske, nato pa še z Latvijkama Namikejevi in Paeglejevi. »Težko je govoriti takoj po porazu, a menim, da imava s Tjašo še veliko manevrskega prostora za napredek v vseh elementih igre. Mislim, da če bova delali tako, kot sva si zastavili, naju čaka lepa prihodnost,« ostaja motivirana Kregarjeva.

Po današnjih večernih srečanjih repasaža bodo jutri na Pogačarjevem trgu najprej na sporedu ženske tekme repasaža, nato pa se bo tekmovanje nadaljevalo z moškimi četrtfinalnimi srečanji. Finalni boji bodo v nedeljo.  To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)