09.01.2022 ob 21:45
Deli članek
Mlade Slovenke potujejo na EuroVolley

Zadar (MOREL)- Slovenska ženska izbrana vrsta do 17 let si je v Zadru, kjer je potekal 1. krog kvalifikacij, priigrala uvrstitev na julijsko evropsko prvenstvo na Češkem in naslov srednjeevropskih prvakinj. Naša dekleta so bila v velikem finalu z 3:2 boljše od Hrvatic.

Prvi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 17 let, v okviru katerega so se reprezentance Hrvaške, Izraela, Češke, Avstrije, Slovaške, Madžarske in Slovenija merile tudi za naslov srednjeevropskih prvakinj, so naše mlade odbojkarice začele z zmago. V Zadru so bile s 3:0 (22, 22, 19) uspešnejše od Slovaške, od izbrane vrste Avstrije pa so bile boljše s 3:1 (13, 21, -22, 19).

S tem so si naša dekleta, ki jih je na Hrvaškem vodil Jaroš Štekl, zagotovila prvo mesto v skupini in uvrstitev v polfinale. Njihove tekmice v boju za finale so bile Madžarke, a slednje proti razpoloženim Slovenkam, ki so slavile s 3:0 (18, 18, 17), niso imele nobenih možnosti.

V finalnem obračunu smo spremljali dvoboj med Hrvaško in Slovenijo, po petih nizih so se zmage z 3:2 (-21, 12, 24, -17, 10) veselile naše odbojkarice, ki so tako osvojile naslov srednjeevropskih prvakinj in si kot edine zagotovile nastop na julijskem evropskem prvenstvu v Olomoucu in Prostejovu na Češkem.

Slovenska kapetanka Maša Pucelj se je bila za najboljšo igralko turnirja v Zadru.

Reprezentanca Slovenije do 17 let: Adriana Vukojević, Eva Kneževič, Lira Pukl Verdel, Maja Lebič, Maša Pucelj, Mija Šiftar, Nadja Gojković, Saša Damjanović, Tia Hotič, Urša Sevčnikar, Lavra Križanič, Nika Pucelj. Prvi trener: Jaroš Štekl.

To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)